Yahya Sasaane, ett bra exempel på fungerande integration

By 28 februari, 2018Nyheter

Vi kan inte nog poängtera hur stolta och glada vi är att vi vågade deltaga i den satsning som Trollhättans stad stod bakom tillsammans med delar ur näringslivet. Dubble Cup, det var just lika enkelt som namnet. Som företagare fick vi möjligheten att sätta oss ner och ta en kopp kaffe tillsammans med några utvalda flyktingar från krigsdrabbade länder kring medelhavet. Mesta dels från Syrien.

Det var då ingen slump att vi fick ta en kopp med Yahya Sasaane som innan han tvingades fly från Syrien, och sin hemstad Damaskus, ägde en egen mekanisk verkstad. Så från det att vi satt ner och tog en kopp och han berättade om sitt liv och ödet som tagit honom ända till Sverige, så tog det bara en veckan innan han stod med oss på verkstadsgolvet och började arbeta.

Yayha hade en verkstad med 5 anställda plus han själv, och de producerade på legobasis, det vill säga att beställare kom till verkstaden med ritningar och Yayha bredde arbeten och tillverkade detaljer till allt från maskiner till sjukhusutrustning.

Yayha kom till Sverige 2013 och började hos oss i slutet av 2016. Nu är Yayha en del av vår personalstyrka och kommer med roliga inspel och ideér som berika vardagen i verkstaden. Vi vill applådera Trollhättan och initativtagarna till Dubble Cup och hoppas fler lyckats lika bra som oss.